HistoriaKoirakirjatShibojen historia

Lahjakirjaidea japanilaisrodun omistajalle

Uusin lisäys shibakirjastoon on 日本犬の誕生 (Japanilaisen koiran synty). Jos en tietäisi painovuotta 2017, niin pitäisin tätä 60-luvun teoksena, niin retrohenkinen kirjan tyyli on. Jopa kansikuvan shikokunkoira on rasteroitu. Vastaavasti kuvitus on mustavalkoista ja varsin minimaalista, mutta löysin useita itelleni uusia vanhoja kuvia. Joskus vähän onkin enemmän, ja ne tuntuvat arvokkailta.

Tuttu kuva? Se on NIPPO:n vuosikirjojen sivu, ensimmäisen näyttelyn voittajat.


Kirjassa käsitellään japanilaiskoirien historiaa ja kehitystä alkaen ajalta ennen rotuja tai edes kesykoiria. Kirjan koko on A5 eli täydellinen puhelimen Google Lensille. Tekoälykäännös japanista suomeen toimii nykyisin niin hyvin, että kirjaa voi Google Lensillä oikeasti lukea. Tuntuu aina vähän säväyttävältä, kun ruudulle ilmestyy shiboista kertovaa järkevää suomea suoraan alkuperäislähteistä.

Äskeinen sivu Google Lensin läpi. Japanilaisia kirjoja todella luetaan ylhäältä alas ja meidän mielestä takaperin.


Painovuosi 2017 tarkottaa kuitenkin sitä, että kirjan voi ostaa uutena helposti ja halvalla verrattuna niihin oikeasti vanhoihin harvinaisuuksiin. Postareineen ja tullimaksuineen sain tän alle 50 eurolla. Postitustavaksi kannattaa valita halvin mahdollinen tavallinen lentoposti. Ne näyttävät tulevan Japanista Suomeen yhtä nopeasti kuin kalliimmat kuriirilähetykset, ja omatoiminen (=ilmainen) tullaus netissä on sillon yksinkertaisempaa. Käytän ite japanilaisten koirakirjojen ostamiseen Buyee-palvelua PayPalin avulla. Hakuun pitää laittaa kirjan nimi kanjeilla.


Inspiraatio syntyi kirjalahjakommentista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *