HistoriaKishunkoira

Historiallisia kishunkoiria – Ichi Go Nachista

Nachin Ichi Go 那智の市号, josta tuli Wakayaman Nachissa syntyneen Kishu-koiran peruskoira.

Isä: Hachi

Emo: Toku

Syntymävuosi: 1944

”Kehittyneet hartiat, todella tummanruskeat vahvat ja syvät silmät, ihana turkki, hieman pitkä vahva ja tiukka kuono, horjumaton henkinen voima, vahva villisikoja kohtaan, loputtoman hyväntahtoinen perheenjäseniä kohtaan. Kaikki nykyiset Kishu-koirat ovat peräisin tästä Nachin kaupungin Ichi Gosta. Ja voidaan sanoa, että monet koirat ylittävät Ichi Gon vartalon muodon suhteen. Nykyisesta Kishu-koiramaailmasta emme kuitenkaan löydä koiraa, joka huokuu tällaista laatua, koiraa, joka on raitis ja yksinkertainen, mutta jolla kuitenkin on vahva luonne. Nachin Ichi Go on koira, joka parhaiten ilmaisi Kishu-koirien tärkeintä ”yksinkertaista tunnetta.” Ichi Gon lapsista ja pojanlapsista tuli myöhemmin Kishun koiramaailman valtavirtaa ja Nachin linjan nykyinen vauraus puhuu tämän koiran laadusta. Ichi Go oli Kumanon vuoristossa ja toimi villisianmetsästyskoirana yli 10-vuotiaaksi asti. Se oli elämää, joka erosi parrasvaloissa [koiranäyttelyssä] olevasta elämästä.”

Japanilaiskoiran valokuvakirja 3, Google Lens -käännös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *