Kolmenkymmenen asteen pakkaset ja pyrkimys säästää silti lämmityssähköä tarkottaa sitä, että Toiminimi Kerällä riittää keikkaa. Kerä T:mi on Tiikerin lämmityspalveluja tarjoava pienyritys, ja koko juttu on huumoria vain puoliksi. Shiba on täydellinen lämmönlähde kylminä talviöinä. Se pujahtaa peiton alle ja asettuu kerälle ja alkaa hehkua lämpöä pienen kamiinan tavoin. Shiba ei todistetusti häviä yhtään perunkarvattomallekoiralle, jota on historiansa aikana oikeasti käytetty tähän tarkoitukseen.

Tiikerin mukaan myös shibat ovat aikoinaan toimineet samuraiden varpaidenlämmittäjinä, joten kyse on historiallisesta käyttötarkoituksesta. Eikä mukavuudenhalusta!

Joskus, jos Tiikeri on erityisen onnellinen, se asettaa kuonon kaulalle kuin pikkupentuna ja nukahtaa siihen. Kuule sitä tuhinaa.

Kerän toinen osakas, se pienempi, erikoistui lopulta polvitaipeiden lämmitykseen peiton päällä. Monen monta asiaa se on omaksunut mallioppimalla isoveljeltä, esimerkiksi sen suunnattoman ihmisrakkauden, mutta toista kainalossa viihtyvää kerää siitä ei koskaan tullut. Se jäi Tiikerin jutuksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *