AkitaHistoria

Kahden akitan sekasotku Suomessa

”Ihmiset olivat ostaneet koiransa puhdasrotuisina akitoina, ja sitten yhtäkkiä ne eivät olisikaan olleet mitään muuta kuin rakkeja.”

Maailman akitapäivää vietettiin taas 8. maaliskuuta. Päivä on Hachikon kuolinpäivä ja muistopäivä. Akitapäivän takautuvaksi iloksi tarjolla kameraskanneja Koiramme-lehden akitan ja greitin tuplaesittelystä vuodelta 2001. Julkaisen poikkeuksellisesti materiaalia 2000-luvun puolelta, koska tällaisen artikkelin arvo akitan historiantutkimuksessa on jo merkittävä. Miten sekavalta koko ”akitaongelman” on täytynyt akitan ystävistä tuntua, etenkin kun puhutaan ajasta, jolloin tieto vielä välittyi etanan vauhdilla, jos välittyi ollenkaan. Teksti ja kuvat: Koiramme/Kennelliitto.

Kohtaamme artikkelissa uudestaan Seihoun! Se oli ollut vielä paljon enemmän kuin voittoisa näyttelykoira. Kiertäessään länsimaissa näyttelyitä se tutustutti ihmiset samalla japanilaiseen akitaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *